Hitta den rätta doften för just dig

Doftsinnet är det sinne som faktiskt påverkar våra känslor som allra mest. Det är även just dofterna som framkallar de starkaste minnena.

 

Bygg upp en doftgarderob

Är du på jakt efter en alldeles perfekt herrparfym? Den där doften som bara är du. Dofter påverkar så väl våra känslor som vårt humör och vilka dofter vi föredrar är väldigt individuellt. Tänk på att olika dofter passar olika människor och det är även som så att vissa dofter passar bättre under en viss årstid till exempel. Generellt kan man säga att en lite mer kryddigare doft gör sig bättre på vintern än på sommaren, medan en doft med citrus passar perfekt till sommaren och den ljusa årstiden.
Väl värt att tänka på är att eftersom dofter påverkar ditt humör, är det en god idé att bygga upp en liten doftgarderob för olika tillfällen och situationer. En doftgarderob av herrparfym som passar just dig och din personliga doft. Du väljer antagligen en helt annan parfym när du ska hålla ett viktigt möte på arbetet, än när du ska ut på en romantisk middag eller en härlig utekväll med vännerna.

 

Parfymens tre noter

Människan har alltid velat smycka sig och dofta gott. Parfymer har funnits sedan urminnes tider och föddes i den antika Egypten.
En parfym är uppbyggd av tre stycken så kallade noter. En toppnot är den doften som du känner direkt när du sprayar på parfymen på huden. En intensiv doft som håller i sig ungefär femton minuter. Därefter tar hjärtnoten över, som är en lite svagare doft. Den sista noten är basnoten och det är den noten som tillverkaren utgår från. Basnoten är den doft som stannar allra längst på huden och den är inte lika påträngande som den första toppnoten kan vara.
Välj din nästa herrparfym med omsorg – doften som är unik för just dig.