Så väljer du den perfekta espressomaskinen

Funderar du på att investera i en espressomaskin? I dagens utbud finns många alternativ att välja mellan, vilket kan göra det svårt att bestämma vad som passar dig bäst. En utmärkt espressomaskin att överväga är La Marzocco, en genuin italiensk espressomaskin. De har espressomaskiner för både hemmet och för dig som jobbar med kaffe! Så kolla gärna in espressomaskiner från La Marzocco.

För att du ska få det enklare med ditt val av espressomaskin, så kan dessa överväganden nedan hjälpa dig att välja rätt. Det första är att fundera på om det ska vara en helautomatisk, en halvautomatisk eller en manuell modell.

Helautomatisk espressomaskin

En möjlig modell att överväga är den helautomatiska espressomaskinen. Detta är en allt-i-ett-enhet som tar hand om allt åt dig. Den kan mala kaffebönorna, extrahera espresson, skumma mjölken med mera – allt med ett enkelt knapptryck. Oftast kan du även för-inställa olika alternativ.

Halvautomatisk espressomaskin

Ett annat alternativ är den halvautomatiska espressomaskinen. Denna maskin har en automatiserad temperaturkontroll och en automatiserad pump, men den saknar vanligtvis olika programmerbara alternativ. Med denna modell skapar du det tryck som behövs för att brygga espresso, men du måste själv mala och dosera kaffet.

Manuell espressomaskin

För de som älskar att vara mer hands-on finns också den manuella espressomaskinen. Denna modell kräver att du utför alla steg själv och passar perfekt för dig som verkligen vill fördjupa gig i kaffebryggningen.

Vad du mer bör överväga när du väljer en espressomaskin

Användbarhet: Se till att maskinen är användarvänlig, särskilt om det är din första espressomaskin.

Inbyggda alternativ: Tänk på om du vill ha inbyggda funktioner som kaffekvarn, mjölktank eller mjölkskummare. Dessa finns ofta i moderna espressomaskiner och är användbara om du vill göra andra kaffedrycker än bara espresso.

Vattentankens storlek: Välj en espressomaskin med en vattentank som är tillräckligt stor för ditt dagliga kaffebehov. Storleken bör anpassas efter hur ofta och hur mycket kaffe du dricker varje dag. En löstagbar vattentank är att föredra.

Tillbehör: Fundera på om du behöver en spillbricka, en koppvärmare och hur enkelt maskinen går att rengöra.